• بررسی اثرات p-delta در تحلیل ساختمانهای فولادی در مقابل نیروهای زلزله

    جزئیات بیشتر پایان نامه
    • تاریخ ارائه: 1377/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1393/09/11
    • تعداد بازدید: 3088
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • زبان: فارسی
     اثر -p به واسطه وجود نیروهای ثقلی در سازه ای که تحت تغییر فرمهای جانبی قرار گرفته است بوجود می آید. برای منظور کردن این اثر، سازه باید با استفاده از روشهای تحلیلی مرتبه دوم مورد بررسی قرار گیرد. برای منظور کردن اثرات مرتبه دوم روشهای مختلفی ارائه شده است که در این تحقیق، روشهای تقریبی که عبارتند از: روشهای تکراری، مستقیم، مهار منفی، بار فرضی، ضریب تشدید و روشهای مبتنی بر اصلاح ماتریس سختی سازه صورت می پذیرد، مورد بررسی قرار گرفته اند. برای قابهای نمونه ای با تعداد طبقات 7، 12 و 20 با سختی و جرم های مختلف اثرات تحلیلهای مرتبه دوم با استفاده از روشهای فوق الذکر بررسی شده و دقت آنها با نرم افزاری که برای این منظور تهیه شده و قابلیت تحلیل اثرات -p مبتنی بر اصلاح ماتریس سختی برای قابهای دو بعدی را دارد تعیین شده است.

    همچنین نرم افزارهای رایج از جمله etabs و staad3 که اثرات تحلیلهای مرتبه دوم را منظور می نمایند مورد بررسی قرار گرفته و مقایسه ای بین نتایج حاصل از این نرم افزارها با برنامه تهیه شده برای این منظور صورت پذیرفته است.

    در این تحقیق ضوابط ارائه شده در آئین نامه 2800 ایران (ویرایش دوم) مورد بررسی قرار گرفته و روش پیشنهاد شده در پیوست این آئین نامه برای نمونه هایی با جرمها و سختیهای مختلف مورد ارزیابی قرار گرفته و دقت آن نسبت به روشهای تقریبی و مبتنی بر اصلاح ماتریس سختی بدست آمده، که ملاحظه می شود این روش تقریبی نسبت به سایر روشهای تقریبی تحلیل اثرات -p برای شاخصهای پایداری پایین دارای جوابهای بهتری می باشد.

    همچنین اثرات تحلیلهای مرتبه دوم در طراحی اجزاء سازه ای برای نمونه های فوق با دو روش asd (روش بار مجاز) و lrfd (روش ضرایب بار و مقاومت) مورد بررسی قرار گرفته و ملاحظه شد برای شاخصهای پایداری پایین جوابهای قابل قبولی ارائه می کنند ولی برای شاخصهای پایداری بالا نیاز به تحلیلهای مرتبه دوم می باشد.

سوال خود را در مورد این پایان نامه مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها