• بررسی اثر توپوگرافی دره های آبرفتی بر روی بزرگنمایی حرکات لرزه ای زمین

    جزئیات بیشتر پایان نامه
    • تاریخ ارائه: 1381/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1393/09/19
    • تعداد بازدید: 1032
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • زبان: فارسی
     امروزه ضرورت روی آوردن به تحلیلهای عددی چند بعدی جهت برآورد پاسخ لرزه ای ساختگاههای دارای عوارض توپوگرافیک، کاملاً آشکار گردیده است. اهمیت این رویکرد و رجحان آن بر روشهای یک بعدی، خصوصاً به هنگام مواجهه با دره های آبرفتی غیرخطی و اشباع، مضاعف می باشد.روش عناصر مرزی (bem) در حل مسائل انتشار امواج در محیط های خطی نامحدود کارآیی فراوانی دارد. از آنجایی که این روش شرط مرزی تشعشع را در بی نهایت به طور ذاتی ارضا می کند، نیازی به مش بندی حوزه دور نمی باشد. از طرفی روش اجزاء محدود (fem) نیز در مدلسازی نواحی بسته، اشباع، غیرخطی و غیرهمگن کارنامه موفقی دارد. بنابراین طبیعی است که با ترکیب دو روش، می توان از توانمندی هر دو بهره مند گردید.

    در این پایان نامه الگوریتمی جهت تحلیل لرزه ای دره های آبرفتی دو بعدی اشباع ارتجاعی خمیری در فضای زمان با استفاده از ترکیب دو روش عناصر مرزی و اجزاء محدود، ارائه شده است. آبرفت داخل دره با استفاده از روش اجزاء محدود و محیط پیرامون آن با استفاده از روش عناصر مرزی مدل شده اند.در بخش عناصر مرزی از جوابهای اساسی الاستودینامیکی که توسط اسرائیل و بانرجی (1990) و گتمیری و کمالیان (2002) به ترتیب ارائه و اصلاح گردیدند، استفاده شده است. بخش اجزاء محدود بر اساس فرمول بندی کوپله u-p و همچنین مدل رفتاری ارتجاعی خمیری غیرهمسان پروو (1985) تنظیم شده است.

    در ادامه پایان نامه و در قالب یک مطالعه پارامتریک پاسخ لرزه ای دره های آبرفتی اشباع که مقطع سینوسی شکل دارند، در حالت دو بعدی مورد بررسی قرار گرفته است. امواج حجمی p و sv به شکل ریکر (ricker) بطور قائم به دره تایید شده اند. نتایج بدست آمده دقت و کارایی روش عددی ارائه شده را نشان می دهند.

سوال خود را در مورد این پایان نامه مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین ژورنال ها