• ارزیابی خروج از مرکزیت اتفاقی در ساختمانها ناشی از مولفه پیچشی زلزله

    جزئیات بیشتر پایان نامه
    • تاریخ ارائه: 1384/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1393/09/14
    • تعداد بازدید: 1429
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • زبان: فارسی
     آئین نامه های لرزه ای برای در نظر گرفتن مولفه پیچشی زلزله و عدم قطعیت در محاسبه دقیق جرم و سختی، خروج از مرکزیت اتفاقی را لحاظ نموده اند. مولفه پیچشی زلزله نسبت به سایر پارامترهای ایجاد کننده خروج از مرکزیت اتفاقی موثرتر می باشد. بنابراین در این تحقیق اثر مولفه پیچشی زلزله بر ساختمانهای متداول مورد ارزیابی قرار گرفته و میزان کفایت خروج از مرکزیت ارائه شده از طرف آئین نامه ها مورد بررسی قرار می گیرد.

    بدین منظور مدلهایی از ساختمانهای متقارن و نامتقارن انتخاب گردیده اند که در این مطالعه برای دستیابی به اهداف موردنظر ساختمانهای 6 و 8 و 10 طبقه فولادی تعیین شده است که توسط استاندارد 2800 ایران و مبحث دهم مقررات ملی ساختمان طراحی گردیده اند. پس از طراحی اولیه، تحلیل دینامیکی غیرخطی توسط نرم افزار ansys با استفاده از 7 شتابنگاشت ثبت شده بر خاک نوع ii برای دو حالت با و بدون در نظر گرفتن مولفه پیچشی زلزله انجام گردیده است. جهت استخراج مولفه پیچشی زلزله از رابطه پیشنهادی مرجع [41] استفاده شده است.

    با مقایسه نیروهای داخلی اعضای بحرانی مشاهده می گردد که با اعمال مولفه پیچشی زلزله عموماً نیرو در اعضای بحرانی حداکثر تا 7% افزایش می یابد. نسبت پاسخ ها نیز حاکی از آنست که مقدار 0.05 بعنوان ضریب خروج از مرکزیت اتفاقی مناسب می باشد.

    در نهایت با مقایسه افزایش نیروهای داخلی اعضای بحرانی در آئین نامه لرزه ای ایران (استاندارد 2800) و ubc97 آمریکا می توان نتیجه گرفت که در آئین نامه ubc97، نیروهای داخلی در بحرانی ترین حالت به مقدار 4% نسبت به استاندارد 2800 افزایش نشان می دهد.

سوال خود را در مورد این پایان نامه مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین ژورنال ها