• بررسی آرا فقهی در باب قصاص شرکا در مشارکت در قتل

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1400/12/05
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/01/31
    • تعداد بازدید: 239
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: 02171053199

    بررسی آرا فقهی در باب قصاص شرکا در مشارکت در قتل

    مشارکت در قتل، شرکت افراد مختلف در عملیات اجرایی قتل به صورتی است که نتیجه به عمل هر یک از آنها منتسب باشد. این موضوع یکی از مباحث مطروحه در فقه و قانون است.

    هرچند مجازات قتل در قانون و فقه اسلامی قصاص منظور شده است اما مسئله قصاص در مشارکت در قتل که نیازمند وجود مباشران متعدد است با تردید روبروست. فقهای مختلف شیعه و سنی در این باره اقوال مختلفی دارد که نظرات آنها به طور کلی به چهار دسته تقسیم می شود.

    در میان این اقوال برخی از آنان به جواز قصاص جماعت در برابر واحد معتقدند که در این میان برخی از آنان با شرط رد فاضل دیه و برخی بدون لزوم چنین شرطی آن را پذیرفته اند. در مقابل برخی نیز امکان قصاص را به طور کلی مردود بیان می کنند و هر گروه استدلالات خود را دارند. در میان این دیدگاه های چهارگانه، نگاه مقرونبه ثواب، که مورد پذیرش قانونگذار ایران نیز هست، دیدگاه فقهای مشهور امامیه می باشد که بر مبنای آن قصاص تمامی شرکا در برابر یک نفر مجاز دانسته شده است. البته شرط مذکور در این دیدگاه پرداخت فاضل دیه برای قصاص تمامی قاتلین است. قانونگذار ایران با ذکر این مطلب در ماده 125 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 حکم موضوع قصاص شرکا در قتل یک نفر را روشن ساخته است.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها