• گونه شناسی مدل حل تعارض کارمندان و مدیران در سازمان های دولتی

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/02/28
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/06/22
    • تعداد بازدید: 153
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: 02171053833

    گونه شناسی مدل حل تعارض کارمندان و مدیران در سازمان های دولتی

    مدیریت تعارضات همیشه مورد توجه محققان قرار داشته است، اگرچه بر این باور هستیم که تعارض قابل اجتناب نیست و بعضا مفید است، اما تعارضات می توانند باعث سکوت و یا انزجار کارکنان بشوند به ویژه اگر این تعارضات میان کارمندان و مدیران در یک سازمان رخ دهد. تحقیق کنونی، با رویکرد تفسیری و در قالب یک پژوهش پدیدارشناسانه به گونه شناسی مدل حل تعارض کارمندان و مدیران در سازمان های دولتی ایران می پردازد.

    جامعه آماری این پژوهش، از سه سازمان دولتی انتخاب شده است که به صورت نمونه گیری تصادفی در سه سطح مدیریت، سرپرستی و کارکنان از هر سازمان انتخاب شد. در نهایت، با انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته با 12 شرکت کننده، به اشباع نظری رسیدیم. نتایج نشان داد که بیشترین تعارضات در میان مدیران و کارکنان سازمان های دولتی، از نوع میان فردی و میان گروهی است.

    همچنین روش های سازنده ای که به منظور مقابله با تعارض اتخاذ شده است شامل 1) استفاده از شخص ثالث یا کمیته یا ریش سفیدی است که از بیرون از تعارض، به مسئله گوش داده و میانجی گری کند. 2) خوب شنیدن یا شنیدن موثر به معنای اینکه در هنگام صحبت کردن در مورد فرایندهای کاری و یا رویه هایی که اختلاف نظر در آن وجود دارد، به خوبی به صحبت های طرف مقابل خواه مدیر خواه کارمند توجه شود. 3) پذیرش واقعیت ها، به این معنا که اگرچه ممکن است بعضا اختلاف نظرها بر سر منافع باشد، اما وظیفه مدیر و کارکنان، تحقق اهداف سازمانی است از این رو، باید در حل تعارض سازمانی، به منافع سازمانی بیشتر از اهداف فردی توجه کرد و در نهایت اشتباهات خود را پذیرفت.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها