• واکاوی اسناد تجاری سازشی و تاجر ورشکسته

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/06/15
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/08/02
    • تعداد بازدید: 117
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: 02171053199

    واکاوی اسناد تجاری سازشی و تاجر ورشکسته

    با صدور سند تجاری سازشی نحوه مسئولیت امضاء کنندگان و حقوق و تکالیف دارندگان متفاوت خواهد بود و بر اساس آن مسئولیت و تعهد امضا کنندگان سند تجاری سازشی در برابر دارنده با حسن نیت با توجه بر اصل استقلال امضاها توجیه می گردد و مانع از مسئولیت آنان در برابر دارنده ای که بی اطلاع از فقدان روابط حقوقی میان صادر کننده و محال علیه و یا ظهر نویسان؛ به دلیل خروج سازش از دایره شمول استثنائات وارد بر اصل عدم قابلیت استناد به ایرادات نخواهد شد.

    لذا در برابر دارنده با حسن نیت محال علیه برات سازشی، صادر کننده سفته سازشی و صادر کننده چک سازشی مدیون اصلی تلقی شده و ملزم به پرداخت وجه سند تجاری سازشی می باشند و این در حالی است که مدیون اصلی شخصی است که سند بلا جهت و بدون وجود رابطه حقوقی پایه و بدون اینکه دین واقعی برای صدور و ظهرنویسی و یا قبول آن از سوی محال علیه وجود داشته باشد از اعتبار سند تجاری بهره برده است.

    بنابر این پرداخت کننده وجه سند بر اساس قواعد حقوق مدنی حق مراجعه خواهد داشت و چنانچه شخصی که به نفع وی سند تجاری سازشی صادر، ظهرنویسی و یا قبول شده است؛ اقدام به پرداخت وجه آن به دارنده با حسن نیت نماید حق مراجعه به صادر کننده، ظهرنویس و محال علیهی که سند را به صورت سازشی صادر، ظهرنویسی و یا قبول کرده است، نخواهد داشت.

    همچنین به دلیل قابلیت استناد به ایراد سازشی بودن سند حق مراجعه به ایادی ما قبل نیز برای وی امکان پذیر نمی باشد. از آنجا که برخی از اعمال به اقتصاد کشور لطمه وارد می کنند قانونگذار آن اعمال را جرم تلقی و برای آن مجازات پیش بینی کرده است . از جمله این اعمال ورشکستگی به تقصیر می باشد. ورشکستگی به تقصیر در ایران دارای وصف کیفری بوده و در قانون مجازات اسلامی برای آن مجازات تعیین شده است.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها