• گزارش موارد سینوس پیلونیدال نافی تحت جراحی در بیمارستان بقیه ا... الاعظم در طی سالهای 1382-1375

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1387/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1387/01/01
    • تعداد بازدید: 599
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    زمینه و هدف: واکنش گرانومات وز نسبت به نفوذ شفت مو از خارج به داخل اپیدرم، سینوس پیلونیدال نافی نامیده می شود. بسیاری از بیماران مبتلا به سینوس پیلونیدال نافی هرگز تحت اقدامات تهاجمی قرار نمی گیرند و بنابراین در بسیاری از موارد، از بیماران نمونه پاتولوژی اخذ نمی شود. مک کلنتان (2000)، مشاهده کلافه مو را یکی از روشهای تشخیص بالینی این بیماری عنوان می کند. مطالعه حاضر به گزارش مواردی که به صورت پاتولوژیک یا بالینی با تشخیص سینوس پیلونیدال نافی مطابقت داشتند و طی سالهای 1382- 1375 در بیمارستان بقیه ا... الاعظم تحت جراحی قرار گرفته بودند، اختصاص دارد.

    روش بررسی: این مطالعه به صورت گذشته نگر انجام شد و طی آن سینوس پیلونیدال نافی به صورت بالینی و بر پایه گزارش خروج کلافه مو توسط بیمار (در تاریخچه بالینی) و یا مشاهده کلافه مو توسط جراح (طی معاینه بالینی یا حین عمل) تشخیص داده شد. داده های دموگرافیک (سن، جنس، شغل و محل سکونت)، بالینی (نوع علایم و طول مدت علایم) و درمانی (نوع بیهوشی و طول مدت بستری) 56 بیمار مبتلا به سینوس پیلونیدال نافی که در بین سالهای 1382-1375 در بیمارستان بقیه ا... الاعظم تحت جراحی قرار گرفته بودند، بررسی شدند.

    یافته ها: محدوده و میانگین (انحراف معیار) سنی بیماران به ترتیب 40-12 سال و 24±4.7 سال بود. شایع ترین علایم بیماران به ترتیب شامل ترشح از ناف (94.7%)، درد (50.9%) و خونریزی (43.9%) بود. طول مدت بستری بیماران، 1 تا 10 روز بود.

    نتیجه گیری: مطرح نمودن تشخیص بالینی سینوس پیلونیدال نافی احتمالاً می تواند به تشخیص موارد بیش تری از بیماران مبتلا به این بیماری کمک کند. به نظر می رسد که این اقدام خواهد توانست تا شیوع واقعی این بیماری را بیش تر از تصور قبلی مشخص کند.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها