• نقش گیرنده های ملاتونین در یادگیری فضائی موش های صحرائی تیمار شده با روشنائی

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1386/01/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1386/01/01
    • تعداد بازدید: 508
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
    زمینه و هدف: بسیاری از رفتارهای پستانداران بالغ محصول برهمکنش فعالیت های وابسته به ژنتیک و تجربه حسی در دوره بحرانی تکامل مغز است. هدف از انجام این مطالعه بررسی تقابل اثر ملاتونین، آنتاگونیست آن؛ لوزیندول و تیمار روشنائی بر فرآیندهای یادگیری و حافظه فضایی موش های صحرایی در ماز آبی موریس است.

    روش بررسی: با استفاده از 60 رأس موش صحرائی نر 45 روزه که به طور تصادفی در 2 گروه توزیع شده بودند، این مطالعه تجربی انجام شد. گروه (control) co که حیوانات این گروه از بدو تولد تا پایان آزمایشات در شرایط تاریکی- روشنایی 12- 12ساعته قرار داشتند و گروه (light reared) lr که در روشنائی کامل رشد یافتند. هر گروه به سه زیر گروه کنترل، دریافت کننده ملاتونین و دریافت کننده لوزیندول تقسیم شد. با استفاده از ماز آبی موریس روند یادگیری و تثبیت حافظه حیوانات به مدت 5 شب بررسی شد.

    یافته ها: نتایج این مطالعه نشان می دهند که در مرحله یادگیری حیوانات lr یادگیری کندتری دارند. همچنین، ملاتونین باعث کندتر شدن روند یادگیری موش های کنترل می گردد. لوزیندول باعث بهبود یادگیری موش های lr شد. تیمار روشنائی و ملاتونین بر تثبیت حافظه این حیوانات بی تأثیر بود و لوزیندول تنها باعث اختلال در تثبیت حافظه موش های کنترل گردید.

    نتیجه گیری: تیمار روشنائی باعث ایجاد اختلال در روند یادگیری فضائی موش های صحرائی می شود و نیز ملاتونین، یادگیری فضائی حیوانات کنترل را با مشکل مواجه می کند. هیچ کدام از دو مداخله فوق بر روند تثبیت حافظه مؤثر نیستند.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین ژورنال ها