• بررسی میزان آنتی بادی های آنتی تیروئید در مبتلایان به سقط جنین مراجعه کننده به درمانگاه مامائی بیمارستان مهدیه وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1388/05/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1388/05/01
    • تعداد بازدید: 547
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    مقدمه و هدف: سقط خودبخودی شایعترین عارضه حاملگی است. علت سقط حتی در بررسی های دقیق در نیمی از موارد غیر قابل توجیه باقی می ماند. عوامل ایمونولوژیک از جمله آنتی بادی های آنتی تیروئید بعنوان یکی از علل سقط مطرح شده است . هدف از این مطالعه تعیین تأثیر مقادیرآنتی بادیهای آنتی تیروئید (anti tpo-ab, anti tg-ab) روی نتیجه حاملگی فعلی از نظر سقط یا ادامه یافتن حاملگی می باشد.

    روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی می باشد که در آن 80 زن حامله با سن بین 40-20 سال و سن حاملگی زیر 20 هفته بررسی شدند، د ر 40 نفر قبل از هفته 20 حاملگی سقط خودبخودی بوقوع پیوست و در 40 نفر دیگر حاملگی شان بعد از هفته 20 ادامه پیدا کرد و منجر به زایمان شد . در صورتی که زنان علت مشخصی برای سقط داشتند وارد مطالعه نمی شدند. از هر زن حامله پس از کسب رضایت 5cc خون جهت اندازه گیری آنتی بادی های آنتی تیروئید (anti tpo-ab, anti tg-ab) و 5cc خون جهت اندازه گیری fbs , tft گرفته شد، در صورتی که fbs , tft نرمال بود، بررسی بر روی نمونه خون جهت آنتی بادی آنتی تیروئید انجام شده و اطلاعات در فرم اطلاعاتی ثبت می شد. مقادیر بالای 75 u/ml جهت anti tpo-ab 75 و بالای 100 u/ml جهت anti tg-ab 100 غیر طبیعی تلقی شد. یافته های حاصل از این مطالعه در برنامه excel وارد و دسته بندی شده و داده ها با آزمون های x2 , t-test و برنامه نرم افزاری spss تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج: از 80 زن مورد بررسی 8 نفر تست آنتی بادی آنتی تیروئید غیر طبیعی داشتند که در 6 نفر مقادیر anti tpo-ab غیر طبیعی بود و در 3 نفر مقادیر anti tpo-ab و در 1 نفر هم مقادیر anti tpo-ab و هم مقادیر anti tg-ab غیرطبیعی بود. از 8 نفر بیماران با آنتی بدی آنتی تیروئید غیرطبیعی 7 نفر در گروهی بودند که به سقط منجر شدند و یک نفر در گروهی بود که به زایمان ختم شد. اختلاف مقادیر آنتی تیروگلبولین آنتی بادی و تیروپراکسیداز آنتی بادی بین 2 گروه معنی دار بود (p. value anti tg=0.025)، (p. value anti tpo=0.008 ).

    نتیجه نهائی: نتایج بیانگرآن است که اختلاف آنتی بادیهای آنتی تیروئید (anti tpo-ab, anti tg-ab) بین دو گروه معنی دار بوده ومقادیر غیر طبیعی این آنتی بادی ها در گروهی بود که حاملگی اخیرشان به سقط منجر شده بود ولی ربطی به سابقه قبلی سقط نداشت.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها