• بررسی سرولوژی و ملکولی آلودگی به ویروس انفلوانزای طیوری 2h9n در کارکنان صنعت طیور

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1386/06/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1386/06/01
    • تعداد بازدید: 513
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    مقدمه: ویروس انفلوانزای 2h9n یکی از ویروس هایی است که بیماریزایی کم داشته و در سال 1999 باعث بیماری در دو دختربچه 1 و 4 ساله در هنگ کنگ شد. با وجود اینکه این ویروس در سطح وسیعی از پرندگان شیوع دارد اما گزارشات کمتری از عفونت انسان با این ویروس وجود دارد. این مطالعه به منظور بررسی وجود و یا عدم وجود آلودگی در کارکنان مرتبط با صنعت طیور در ایران مثل کشتارگاه ها، مرغداری ها موسسه واکسن سازی رازی و کلینیک های طیور انجام شد .

    روش کار: این مطالعه مقطعی، در سال 1385 در مرغداری های کشور انجام شد. نمونه های سرم و سوآب گلو و بینی از کارکنان کشتارگاه، مرغداری ها، کلینیک های طیور و موسسه رازی جمع آوری شد. جهت جلوگیری از مثبت و منفی کاذب شدن نتایج آزمون  hiسرم ها را به ترتیب با روش تریپسین - پریودات و گلبول قرمز متراکم هضم گردید. تست rt-pcr(reverse transcription-polymerase chain reaction) جهت تکثیر ژن های  haو np ویروس انفلوانزای h9n2 انجام شد.

    نتایج: از 148 نمونه سرمی، 2 و 17 نمونه به ترتیب دارای عیار 1.160: hi و 1.40: hi برای آنتی بادی ضد ویروس  h9n2 بودند. بالاترین تیتر مربوط به کارکنان کشتارگاه می باشد. هیچ ویروسی با روش  rt-pcr  تشخیص داده نشد.

    نتیجه گیری: مثبت شدن آنتی بادی ضد 2 h9n نشان دهنده تغییر توانایی ویروس به سمت آلوده کردن بافت اپی تلیال نای انسان می باشد. وجود بالاترین تیتر در کارکنان کشتارگاه نشان دهنده آن است که جهت عفونت زایی ویروس، نیاز به تماس نزدیک با طیور و فضولات آن ها می باشد. به همین منظور، ویروس جهت سازگاری با بدن انسان و محسوب شدن به عنوان یک ویروس انسانی واقعی، نیاز به گردش بیشتر در بین جمعیت های انسانی دارد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین رویدادها