-
اجرای خاکریزی در مناطق دارای تراز آب بالا با استفاده از ژئوسنتتیک ها (با تاکید بر مطالعه موردی اجرای خاکریز پروژه راه آهن حجاما، ساوا، عراق)
جزئیات بیشتر مقاله- تاریخ ارائه: 1396/05/24
- تاریخ انتشار در تی پی بین: 1396/05/24
- تعداد بازدید: 797
- تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
- شماره تماس دبیرخانه رویداد: -
در مناطق با تراز آب زیرزمینی بالا خصوصا زمانی که درصد ریزدانه مصالح قابل توجه باشد. باعث مشکلات متعددی هم چون افزایش فشار بالابرنده تاخیر اجرا و سختی حصول به مشخصات فنی در طرح می گردد. از همین رو رویکرد استفاده از گزینه مسلح سازی با استفاده از مصالح ژئوسنتتیک مورد توجه طراحان قرار گرفته است. در آب و هوای خشک مناطق جنوبی ایران و عراق که رطوبت طبیعی خاک موجود پایین است و عدم و جود فواصل زمانی طولانی کاری امکان حفظ رطوبت رامنفی می سازد. لذا اغلب منابع قرضه مصالح ریزدانه نفوذناپذیر در دسترس در چنین مناطقی بسیار خشک تر از آن هستند که به روش های متداول برای اجرای خاکریز معمول در چنین مناطقی بکار روند و متراکم شوند. هنگامی که چنین مصالح نرم و خشکی در سطح خاکریز جهت تراکم ریخته شوند، با تبخیر زود هنگام آب لایه خاکریز استحکام لازم جهت تحمل وزن وسایل نقلیه مربوطه را ندارند و هم چنین توسط غلتک ها بخوبی متراکم نمی شوند. در نتیجه خوب متراکم نشدن چنین خاکریزهایی، نشست های قابل ملاحظه در حین و پس از ساخت رخ می دهد و هم چنین فشار آب حفره ای ساختگاه با تراز آب زیرزمینی بالا حین ساخت در چنین مناطقی بطور محسوسی افزایش می اید. چنین شرایطی لزوم بررسی روش های بکارگیری مصالح خشک با حداقل رطوبت (کمتر از رطوبت بهینه) بروش ساندویچی و هم چنین بکارگیری مصالح ژئوسنتتیک (ژئوگرید- ژئوتکستایل-زئوکامباین- pvd) و در نظر گرفتن خصوصیات آن ها و تاثیرات این خصوصیات بر رفتار خاکریز در طراحی و اجرا را محرز می نماید. مسئله مورد تحقیق این استکه چگونه روش های خاکریزی (روش ساندویچی و مسلح سازی با استفاده از مصالح ژئوسنتتیک) در پایداری خاکریزهای مهندسی نقش دارد. دو راهکار جهت اجرای این خاکریزهای مهندسی (به روش ساندویچی) در مناطق با تراز آب زیرزمینی بالا تبیین شده است. الف- استفاده از روش معمول تراکم خاک مناسب (a-2-4 یا cl,gc) با کاهش رطوبت تا مرز بهینه و اجرا در روزهای خشک با پذیرفتن مسایل و تاخیرات مربوط که برای خاکریزهای با ارتفاع بالای 4 متر چندان مناسب نمی باشد. ب-اخذ حداکثر تراکم ممکن با استفاده از مصالح مخلوط (a-2-4) و لایه خاک رس (cl) با رطوبت پایین بروش لایه لایه (لایه های 15 سانتی متری) در این روش حتی اگر عمل تراکم با غلتک سنگین در تمام لایه امکان پذیر نباشد ظرفیت باربری تا حدود 34 برابر افزایش می یابد. (روش ساندویچی) روش اخیر در بسیاری از کشورهای شبه قاره هند و نروژ استفاده شده است. در این مقاله این روش به صورت جزیی تری بررسی و تحلیل می گردد.
مقالات جدیدترین رویدادها
-
استفاده از تحلیل اهمیت-عملکرد در ارائه الگوی مدیریت خلاقیت سازمانی و ارائه راهکار جهت بهبود
-
بررسی تاثیر ارزش وجوه نقد مازاد بر ساختار سرمایه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
-
بررسی تأثیر سطح افشای ریسک بر قرارداد بدهی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
-
بررسی تأثیر رتبه بندی اعتباری مبتنی بر مدل امتیاز بازار نوظهور بر نقد شوندگی سهام با تأکید بر خصوصی سازی شرکت ها
-
تأثیر آمیخته بازاریابی پوشاک ایرانی بر تصویر ذهنی مشتری پوشاک ایرانی (هاکوپیان)
-
بررسی عددی تاثیر حفاری تونل خط 2 متروی تبریز بر ساختمان بیمارستان امیر المومنین
-
نقش شبکه های اجتماعی در پاسخ گویی شرکت و رضایت مشتریان با در نظر گرفتن نقش ارتباطات (مورد مطالعه بیمه پاسارگاد شعب استان قزوین)
-
بررسی اثرات اندرکنش خاک– سازه بر قاب های بتونی سه بعدی با سیستم مقاوم جانبی قاب خمشی ویژه و دیوار برشی در ساختگاه های تیپ iii و iv
-
بررسی فراساختاری اثر توام ژل کلاژن و مجرای پلی وینیلیدین فلوراید بر روی رژنراسیون عصب محیطی موش صحرایی
-
طراحی یک سیستم پشتیبان تصمیم برای تخصیص پویای پاداش برمبنای روش dea
مقالات جدیدترین ژورنال ها
-
مدیریت و بررسی افسردگی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم در دروان کرونا در شهرستان دزفول
-
مدیریت و بررسی خرد سیاسی در اندیشه ی فردوسی در ادب ایران
-
واکاوی و مدیریت توصیفی قلمدان(جاکلیدی)ضریح در موزه آستان قدس رضوی
-
بررسی تاثیر خلاقیت، دانش و انگیزه کارکنان بر پیشنهادات نوآورانه کارکنان ( مورد مطالعه: هتل های 3 و 4 ستاره استان کرمان)
-
بررسی تاثیر کیفیت سیستم های اطلاعاتی بر تصمیم گیری موفق در شرکتهای تولیدی استان اصفهان (مورد مطالعه: مدیران شرکتهای تولیدی استان اصفهان)
-
بررسی تأثیر الزامات فنی و کاربردی رمزهای پویا در میزان رضایتمندی مشتریان بانکی
-
مسئولیت دولت ها و جرائم بین المللی
-
تاثیر توانمندی کارکنان بر اشتیاق شغلی کارکنان شهرداری ساوه
-
بررسی پیوست تاریخی و فرهنگی در مناطق روستایی شهر کهنوج
-
بررسی علل تاخیر پروژه های عمرانی ( مطالعه موردی: پروژه احداث سیستم فاضلاب شهری شهرداری هرات )
سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :