• بررسی و تحلیل اثر فضای مجازی و نظام حقوقی بر قتل های خانوادگی

    نویسندگان :
    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/04/29
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/04/29
    • تعداد بازدید: 140
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02166979519

    بررسی و تحلیل اثر فضای مجازی و نظام حقوقی بر قتل های خانوادگی

    تحولات اخیر جامعه جهانی با توجه به بروز رسانه های ارتباط جمعی باعث به وجود آمدن و گسترش رسانه های جمعی و فضای مجازی و شبکه های اجتماعی شده است. به طور کلی فضای مجازی علاوه بر تاثیرات مثبتی که در ساده سازی ارتباطات مردمی دارد، دارای اثرات مخرب و تاثیرات منفی فراوانی است. تاثیرات نامحسوس و ناملموسی که در آموزش های پنهان رسانه ای وجود دارد، در کنار بستر قوانین و نظام حقوقی ایران و همچنین وجود اختلافات خانوادگی توام با مشکلات اقتصادی باعث تشدید پدیده قتل های خانوادگی شده است.

    قتل های خانوادگی به سبب اینکه در نتیجه تنش و درگیری دو یا چند عضو خانواده به وجود می آید، ویران کننده این کانون می باشد. از منظر جرم شناسان، قتل های خانوادگی، علاوه بر تلف شدن قربانی، عوارض و عواقب سنگینی برجامعه، خانواده قربانی جرم و متهم می گذارد.

    سوال اساسی این اسـت کـه بر اساس روایت قـاتلان، چـه عـواملی وقـوع قتل هـای خانوادگی را شکل داده است ؟ روایـت افـراد دخیـل در قتـل هـای خـانوادگی، از چرایـی و چگونگی وقوع این پدیده چیست ؟ بر اساس روایـت قاتلان، وقوع قتل های خانوادگی، چـه پیامدهایی به همراه دارد؟ پیشینه تحقیق مطالعات و پژوهش های متنوعی درزمینه بسترها، زمینه ها و عوامل وقوع قتل صورت گرفتـه که عمدتا به توصیف این پدیده و نیز بررسی عوامـل و پیامـدهای آن پرداختـه انـد؛ همچنین ساختار نظام حقوقی ایران علاوه بر مزایا و اثرات مثبت حقوقی که در جامعه دارد، دارای خلاءهایی اساسی بوده است، به نحوی که این خلاءها زمینه به وجود آمدن جرایم بسیاری را رقم می زنند.

    نظریه ذهن محاسبه گر مجرمانه و عقلانیت کیفری جرمی بنتام توضیح دهنده علت ارتکاب جرایم در اثر وجود خلاءهای قانونی در ساختار حقوقی ایران بوده است. به طور کلی بیان می دارد که هر مجرم برای ارتکاب جرم، عواید ناشی از جرم را به همراه مجازات ها و دردهای در آینده مورد محاسبه عقلانی قرار داده و در نهایت تصمیم گیری می کند که جرم مورد نظر را انجام بدهد یا از آن منصرف گردد. بستری که ذهنیت مجرمانه در آن به محاسبه درد و لذت ناشی از جرم می پردازد، ساختار نظام حقوقی و قوانین کیفری کشور می باشند. بنا بر این نظریه، قوانین و مجازات های قانونی، نیمه دیگر این محاسبه گری و عقلانیت کیفری بوده و در به وجود آمدن و همچنین ممانعت از جرایم نقش به سزایی دارند. تدوین قوانین کیفری مناسب می تواند زمینه ارتکاب بسیاری از جرایم را از بین برده و یا فراهم نماید.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید