• بررسی رابطه ی بین زیارت خانه ی خدا با سلامت روان دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/06/13
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/06/13
    • تعداد بازدید: 287
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02122439850

    بررسی رابطه‌ی بین زیارت خانه‌ی خدا با سلامت روان دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف

    سابقه و هدف: ضرورت پژوهش در زمینه‌ی ابعاد روان‌شناختی حج و مناسک آن، ریشه در اهمیت ابعاد روان‌شناختی دین دارد، که مجموعه‌ ای کامل محسوب می‌شود و برای انسان نیز برنامه‌ی زندگی معرفی می‌کند؛ ازاین‌رو، هدف از این پژوهش بررسی رابطه‌ی بین زیارت خانه‌ی خدا با سلامت روان دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف است.

    روش کار: این پژوهش از نوع کاربردی و روش آن به‌صورت توصیفی - همبستگی است. برای اجرای پژوهش، 350 دانشجوی زائر (84 دختر و 266 پسر) به‌صورت تصادفی انتخاب شدند. پس از انتخاب جامعه‌ی آماری، مشارکت‌کنندگان پرسش‌نامه‌های مربوط به آن را در دو مرحله‌ی قبل و بعد از زیارت تکمیل کردند. ابزار گرد‌آوری اطلاعات در این پژوهش، پرسش‌نامه‌ی سلامت عمومی (ghq) و پرسش‌نامه‌ی معنا در زندگی بود. در نهایت داده‌ها با روش‌های آماری - توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و روش آماری - استنباطی (t زوجی) تحلیل شد. در این پژوهش همه‌ی موارد اخلاقی رعایت شده است؛ علاوه‌براین، نویسندگان مقاله هیچ‌گونه تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند.

    یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که میانگین نمره‌ی شرکت‌کنندگان در متغیّرهای سلامت روان و معنا در زندگی به‌صورت قابل توجهی افزایش یافته است. علاوه ‌براین، زیارت موجب افزایش بهداشت روانی و داشتن معنا در زندگی می‌شود.

    نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به‌دست آمده، زیارت به کاهش اضطراب، افسردگی و نگرانی و همچنین افزایش عملکرد اجتماعی و معنا در زندگی منجر می‌شود. در واقع زیارت یکی از مهم‌ترین اعمال و مناسک دینی در جهت ارتقای بهداشت روان است که در مداخلات سلامت روان باید به آن توجه شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها