• تحلیل معنایی نور و رنگ در معماری ایرانی - اسلامی (نمونه موردی : مسجد کبود تبریز)

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/10/21
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/10/21
    • تعداد بازدید: 218
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02634436959

    تحلیل معنایی نور و رنگ در معماری ایرانی - اسلامی (نمونه موردی : مسجد کبود تبریز)

    از قرن‌ها پیش دانسته شده بود که رنگ می تواند تاثیر فوق العاده ای بر احساسات، هماهنگی درون و حتی سلامتی داشته باشد. عنصر رنگ مقوله ای است که در زمینه های مختلف، بروی آن مطالعه شده و کاربرد های رنگی تا حدودی در زمان ها و بافت ها مختلف مشخص گردیده است. از میان آفرینش‌های انسان، معماری کامل‌ترین و جامع ترین هنر است و بنابراین در هنرها موقعیت محوری دارد.

    معماری نمایش دهنده گوناگونی ابزار ها و تعدد حالات رسیدن به وحدت است. معماری ایران همیشه دارای معنا بوده، چرا که در ایران بعلت درخشندگی شدید اشعه آفتاب در اکثر پهنه این سرزمین و شفافیت هوا در مناطق مرتفع و تجزیه نور و نیاز به زیستن به فضاهای روشن به عنوان جزئی از زندگی ایرانیان در سراسر تاریخ بوده. نور سمبل وجودی و یک حضور روحانی در سختی ماده نفوذ کرده و آن را تبدیل به یک صورت شریف و زیبا و شایسته که محل استقرار روان انسانی باشد که جوهر او نیز ریشه در عالم نور دارد، عالمی که جز عالم روح نیست و در کل حضور نور به شیوه هوشمندانه ای در جهت انتقال مفاهیم معنوی در ایران استفاده شده است.

    با توجه به اینکه رنگ و نور از جمله مهمترین و موثرترین ابعاد دخیل در معماری سنتی ایران به شمار می‌آید، در تحقیق پیش رو، به بررسی و شناخت هرچه بیشتر مفاهیمی همچون نور، رنگ، فضا و معماری کلاسیک ایران پرداخته شده، که در این روند مسجد کبود تبریز نیز جهت تکمیل مطالعات به عنوان نمونه موردی انتخاب گشته است.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها
مقالات جدیدترین ژورنال ها