• بررسی وضعیت سلامت معنوی در کارکنان یکی از دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1401/02/17
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1401/06/21
    • تعداد بازدید: 217
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 02122439850

    بررسی وضعیت سلامت معنوی در کارکنان یکی از دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران

    سابقه و اهداف: سلامت معنوی، یکی از ابعاد مهم سلامت در انسان محسوب می‌شود و به عنوان رویکردی مهم در ارتقای سلامت عمومی در نظر گرفته می‌شود. با توجه به اهمیت سلامت معنوی و نقش آن در ارتقای سلامت روانی، پژوهش حاضر با هدف بررسی سلامت معنوی در کارکنان یکی از دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران صورت گرفته است .

    مواد و روش ها: این مطالعه ی مقطعی، بر روی 503 نفر از کارکنان یکی از دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران (دربرگیرنده ی سه بیمارستان تحت پوشش و دانشکده ها)، به روش نمونه گیری چند مرحله ایی مرکب (برحسب درصد افراد شاغل در هر بخش/ کارمند اداری یا درمانی)، در سال 1391 انجام شد. اطلاعات از طریق پرسشنامه های سلامت معنوی 20 سوالی paloutzian و ellison بعد از تعیین روایی و پایایی آنها به صورت خود ایفا تکمیل و جمع آوری و توسط نرم افزار spss  نسخه ی 11 و آزمون های anova و همبستگی تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها: براساس یافته ها، 57.3 درصد افراد زن و 61.8 درصد متاهل بودند و 26.4 درصد بین سه تا پنج سال سابقه کار داشتند. در مجموع 61.4 درصد کارکنان از نمره سلامت معنوی خوبی برخوردار بودند. بین سلامت معنوی و سن، سابقه ی خدمت، سابقه ی بیماری های اعصاب و روان، متوسط فعالیت جسمانی، وضعیت مسکن و شرکت در مناسک حج، ارتباط آماری معنی دار مشاهده شد.

    نتیجه گیری: برنامه ریزی برای ارتقای سلامت جسمی و به خصوص روانی، اجتماعی و حرفه ایی کارکنان در اولویت قرار دارد. برای ارتقای سلامت در کارکنان توجه به ارتقای شغلی، سطح رفاه و درآمد، فعالیت جسمانی و سبک زندگی توصیه می شود.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها