• مقایسه طرح واکنش در شرایط اضطراری به دست آمده از ارزیابی ریسک بر اساس متدلوژی bow tie با روش fmea در شرکت های دارویی (پارس دارو )

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1400/08/01
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1400/08/01
    • تعداد بازدید: 710
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 09216189337

    مقایسه طرح واکنش در شرایط اضطراری به‌دست‌آمده از ارزیابی ریسک بر اساس متدلوژی bow tie با روش fmea در شرکت‌های دارویی (پارس‌دارو )

    مقدمه و هدف: با وجود پیشرفت در حوزه ایمنی در دهه‌های اخیر، حوادث و آسیب‌ها هنوز هم در شرکت‌های دارویی اتفاق میافتد؛ بنابراین به‌کارگیری روش‌های پیشگیرانه ارزیابی ریسک در یک سیستم جهت حفظ و ارتقای بهداشت و ایمنی محیط کار ضروری می‌باشد. هدف از این مطالعه مقایسه طرح واکنش در شرایط اضطراری، در بخش‌های انبار، آزمایشگاه، تحقیق و توسعه،hse، آشپزخانه، اداری، فنی و مهندسی شامل مکانیک، برق، ساخت، تأسیسات و پیمانکاران در شرکت پارس‌دارو با استفاده از روش تلفیقی ارزیابی ریسک می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این راستا تکنیک fmea و bow tie xp طی مراحل انجام به کار گرفته شدند.ابتدا خطرات در فرایند بخش‌های مختلف با استفاده از تکنیک fmea مورد شناسایی قرارگرفته و پس از رتبه‌بندی ریسک‌های موجود، بر اساس شدت پیامدهای ناشی از بالفعل شدن خطرات، پس از محاسبه rpm و نیز با توجه به دستورالعمل واکنش در شرایط اضطراری، با در نظر گرفتن rpm بالای 300 شامل بخش‌های انبار و آزمایشگاه، ریسک‌های بالا و نامطلوب وارد نرم‌افزار bow tie گردید. یافته‌ها: یافته‌های حاصل از روش fmea نمایانگر کارایی بالای این روش در شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک فرایند مربوطه می‌باشد.

    همچنین اقدامات کنترلی موجود در طی فرایند مربوطه موردمطالعه کافی نبوده و نیاز به انجام اقدامات اصلاحی نظیر طراحی مجدد سیستم‌های ایمنی در قسمت‌های انبار وجود داشته و در بخش آزمایشگاه تغییر در برخی از رویه‌های کاری ضروری می‌باشد. بحث: نتایج حاصل از تحلیل ریسک‌هایی با rpn بالاتر از 300 با استفاده از روش bowtie xp حاکی از کارائی بالای این روش در تحلیل خطرات و ریسک‌ها به جهت ارائه یک تحلیل روشن و قابل‌فهم برای همگان در اقدامات پیشگیرانه واکنشی مطلوب دارد.  نتیجه‌گیری: استفاده از روش تلفیقی در شناسایی خطرات و تجزیه‌وتحلیل آن‌ها بیانگر اثربخشی این دو روش در کنار یکدیگر بوده که با انتخاب روش‌های مناسب و هم‌پوشانی نقاط قوت و ضعف می‌تواند نیل به نتایج نهایی مطلوب در ارزیابی ریسک را باعث گردد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین رویدادها