• رابطه عملکرد خانواده و سبک دلبستگی با احساس تنهایی دانش آموزان دختر دوره متوسطه اول شهرستان سراب

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1398/03/15
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1398/03/15
    • تعداد بازدید: 484
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس دبیرخانه رویداد: -

    مقاله رابطه عملکرد خانواده و سبک دلبستگی با احساس تنهایی دانش آموزان دختر دوره متوسطه اول شهرستان سراب

    هدف: پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه عملکرد خانواده و سبک دلبستگی با احساس تنهایی در بین دانش آموزان دختر دوره متوسطه اول انجام شد.

    روش پژوهش: روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود و جامعه آماری این پژوهش دانش آموزان مقطع دوره متوسطه اول شهرستان سراب بخش مهربان در سال تحصیلی 1398- 1397 (592 نفر) بودند. نمونه مورد مطالعه 233 نفر دانش آموز دختر بود که به روش تصادفی چند مرحله ای از بین دانش آموزانی که در محدوده سنی تحقیق قرار داشتند انتخاب شد. برای سنجش عملکرد خانواده از مقیاس عملکرد خانواده تاویتیان و همکاران (ffs)، برای سنجش سبک دلبستگی از پرسشنامه استاندارد سبک های دلبستگی بارتولومیو و هوروتیز و برای سنجش احساس تنهایی دانش آموزان از پرسش نامه احساس تنهایی راسل و پیلوا و کورتونا (1980)، استفاده شد. در پژوهش حاضر داده ما با استفاده از آمار همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه همزمان با کمک نرم افزار spss مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها: یافته ها نشان داد در بین مولفه های عملکرد خانواده در ابعاد ارتباطات خانوادگی و حمایت و تشویق های خانوادگی و احساس تنهایی رابطه منفی معنی داری وجود دارد (0.05p≤). و بین سبک دلبستگی ایمن با احساس تنهایی دانش آموزان رابطه منفی (0.05p≤) و بین سبک دلبستگی ترسان و احساس تهایی رابطه مثبت معنی داری وجود دارد (0.05p≤).

    نتایج: نتایج تحلیل رگرسیون نشان می دهد که از بین سبک های دلبستگی، سبک دلبستگی ایمن (0.211-=beta، 0.05(p< و سبک دلبستگی ترسان (0.183-=beta، 0.05(p< و از مولفه های عملکرد خانواده حمایت و تشویق ها (0.165-=beta، 0.05(p< سهم معناداری در تبیین و پیش بینی تغییرات احساس تنهایی نوجوانان دختر دارند.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام می کنم
مقالات جدیدترین ژورنال ها