• امکان توسعه محجوریت به مصادیقی از جوامع امروزی

    جزئیات بیشتر مقاله
    • تاریخ ارائه: 1400/11/27
    • تاریخ انتشار در تی پی بین: 1400/11/27
    • تعداد بازدید: 225
    • تعداد پرسش و پاسخ ها: 0
    • شماره تماس ژورنال: 2166979526

    امکان توسعه محجوریت به مصادیقی از جوامع امروزی

    امروزه جوامع صنعتی علی رغم تحولات چشمگیر در ابعاد مختلف با کسالت‌های روحی روانی متنوعی مواجه شده است. به گونه ای مبتلایان به آن بیماری ها شناخت درستی از محیط و واقعیت‌ها ندارند. درعین حال جزء هیچیک از اصناف محجورین نیز به رسمیت شناخته نشده اند. به نظر می‌رسد با توجه به مسائل علمی‌ و پزشکی روز که وضعیت حقوقی جدیدی را ایجاد کرده است، می‌توان بعضی از این بیماری‌ها  را به گروهی از محجورین که دارای ملاک و مناط واحدی هستند، تسری داد.

    مثلا اگر فردی به کمارفته باشد یا بی هوش شود نه مجنون است،نه غیر رشید و نه صغیر، در حالی که محجور به حکم قانون هم نیست. روش بررسی:در این مقاله مبتنی بر پژوهش‌های کیفی (کتابخانه ای) با روش توصیفی- تحلیلی تلاشمان برآن است که با پذیرش اصل محجوریت، دقت نظر بیشتری درمصادیق آن صورت بپذیرد. لذا به تجزیه و تحلیل ماهیت بیماری‌های مستحدثه و امکان قرار گرفتن آن بیماری‌ها در دایره شمول محجورین، با روش منطقی واستدلال عقلی پرداخته شده است.

    نتیجه: ازطریق بازشناسی بعضی ازبیماری های مستحدثه، مصادیق بیشتری از محجوریت مورد بازیابی قرار گرفته می‌شود. چه آن که پیامد بسیاری از آن بیماری‌ها فقدان ویا ضعف اراده و عدم قدرت حفظ منافع شخصی می‌باشد. بگونه ای که عملکرد حقوقی چنین افرادی قابل اعتماد نمی‌باشد. لذا به دلیل وحدت ملاک به نظر می‌رسد که بتوان آنان را در زمره محجورین قرارداد.

سوال خود را در مورد این مقاله مطرح نمایید :

با انتخاب دکمه ثبت پرسش، موافقت خود را با قوانین انتشار محتوا در وبسایت تی پی بین اعلام میکنید
مقالات جدیدترین ژورنال ها